Korendijks Mannenkoor

Repetitielocatie: Ned. Herv. Kerk te Nieuw-Beijerland

Molen 'De Swaen' van Nieuw-Beijerland

Korendijks Mannenkoor

Het Korendijks Mannenkoor is rond maart 2003 ontstaan. Met een 15-tal enthousiaste mannen, en Dinant Struik als 1e dirigent en in de prachtige locatie van de Ned. Herv. Dorpskerk van Nieuw-Beijerland.

Foto: NH kerk te Nieuw-Beijerland

Vanaf dat moment is het koor gaan groeien. Rond de zomer van 2003 telde het koor 40 leden. Het koor is officieel in januari 2004 opgericht.

Wie denkt dat zingen moeilijk is, vergist zich. Het koor streeft naar een goed niveau, maar aan de andere kant is het beslist niet de intentie om zodanig te zingen dat het instuderen en uitvoeren voor de gemiddelde zanger te moeilijk is. Juist het eenvoudige psalmvers en geestelijk lied treft vaak de harten van de zangers en van de mensen die komen luisteren. Dat is wat het Korendijks Mannenkoor nastreeft.

Dirigent & organist

Vanaf het begin is Dinant Struik begonnen, en van 2007 tot medio 2014 heeft Lennert Knops de muzikale leiding over het Korendijks Mannenkoor gehad en is thans verbonden aan het koor als vaste organist.

Ron van Ommen heeft van medio 2014 tot eind 2016 van stokje gewisseld.

Momenteel heeft vanaf begin 2017 Jan Peter Teeuw de muzikale leiding over het Korendijks Mannenkoor.

Het eerste lustrum in 2009 hebben we herdacht door het maken van een CD, welke in de Dorpskerk van Oud-Beijerland is gepresenteeerd;

De titel van deze mooie CD is “Stroom van levend water” en kunt u bestellen via onze site.

Andere CD’s van het KMK

Nieuwsgierig geworden?

U/je hoeft niet direct lid te worden. Kom eerst eens luisteren en zingen.
Er zijn open repetitieavonden maar u/jij bent iedere maandag van harte welkom!

Voor informatie en boekingen kunt u contact opnemen via:
info@korendijksmannenkoor.nl